Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

KADIN DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA YENİ UFUKLAR AÇIYOR

KADIN DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA YENİ UFUKLAR AÇIYOR
REKLAM ALANI
11.03.2023
232
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kadın Destek Merkezindeki kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Okuma yazma, el sanatları, ahşap boyama, dikiş, nakış, giyim, bilgisayar öğrenimi kurslarıyla kadınlara eğitim veriliyor.

Kadınlara yönelik hizmetlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kent merkezi ve ilçelerde hizmete sunduğu Kadın Destek Merkezleri kadınların ikinci evleri oldu. Bu merkezlerde üreten Şanlıurfalı kadınlar ürettikleri ürünlerden elde ettikleri gelirlerle aile geçimini sağlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’da kent merkezi ve ilçelerde sayıları her geçen gün daha da artırılan kadın destek merkezleri kadınların sosyal hayatın içerisinde yer alarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamaya devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı himayelerindeki Kadın Destek Merkezlerine gelen kadınlar geniş yelpazedeki kurs ve eğitimlerden faydalanarak bir yandan meslek öğreniyor diğer yandan ürettikleri ürünlerin satışından kazandıkları ücretle ev ekonomilerine katkı sunuyor.

Kursları başarıyla tamamlayan kadınlardan bazıları kendi iş yerlerini açarken bazı kadınlar da gönüllü usta öğretici olarak merkezdeki kurslara yeni katılan kadınların meslek öğrenmesi için çabalıyor. Merkezlerde çocuklar da unutulmuyor. Çocuklar kreşte vakit geçirirken anneleri de meslek ediniyor.

Şanlıurfa Merkez ve ilçelerdeki kadın destek merkezlerindeki çeşitli kurs ve eğitimlere katılan kadınlar bu merkezler sayesinde hem meslek öğrendiklerini hem de bu meslekleri ileriye dönük aile ekonomilerine katkı sağlamada kullandıklarını dile getirerek kendilerine bu imkânları sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Şanlıurfa genelindeki kadın destek merkezlerinde kadınlara giyim, nakış, halı-kilim dokuma, bilgisayar, el sanatları, keçe, kuaför, okuma-yazma, kreş, kuran-ı kerim, dikiş, spor, filografi, telkâri, minyatür, kabak işlemeciliği, amigurimi, dekoratif el sanatları, teraryum, deri işleme, keçe aksesuarları, taş bebek, tezhip, tel kırma, Maraş işi el sanatları, çini işlemeciliği, mozaik, sedef kakma, İngilizce, Arapça, çocuklar için kuran-ı kerim, trikotaj, yağlı boya, moda tasarımı, iğne oyası ve kitre bebek gibi çok geniş bir yelpazede kursların yanı sıra İngilizce, Arapça dil kursları da veriliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.