Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Vekil Sezgin: Urfalı çiftçinin hak ettiği 3 kuruşa DEDAŞ el koyuyor

Şanlıurfa’da açıklamalarda bulunan Siyaset Akademisi Başkanı ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Urfalı çiftçi kardeşlerimizin borçları nedeniyle DEDAŞ ile yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
07.03.2020
441
A+
A-

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanlığı tarafından, il ve ilçe teşkilatlarına partinin vizyonu ve hedeflerinin anlatılmasını amaçlayan teşkilat eğitimleri, Şanlıurfa‘da düzenlenen toplantıyla başladı.

Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti’nin tüzük ve programı hakkında yapılan bilgilendirmeye ek olarak, ekonomi ve dış politika başta olmak üzere güncel konularla ilgili de değerlendirmeler yapılarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Aydın Sezgin, toplantı öncesinde basına yaptığı değerlendirmede, “Teşkilatlardaki arkadaşlarımızın önemli bir kısmı politikaya İYİ Parti’yle başlamış. Onlara partinin vizyonu, misyonu ve temel siyasi meselelere bakışını anlatacağız. Güncel konularla ilgili sorularını cevaplayacağız” ifadelerini kullandı.

SİYASET AKADEMİSİ URFA’DA BAŞLADI

Sezgin, “Ben kentlerimizi tanımlayamayı severim. Urfa için herhalde en uygun sıfat, kadim niteliği ve bugünkü dinamizmi düşünüldüğünde, Beşeriyet’tir. 1 ay kadar sonra, Şanlıurfaımız Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine imza atışının 100. yılını kutlayacağız. İYİ Parti Siyaset Akdemisi, partimizin Türkiye’de siyaset kurumunun kalitesini arttırma, siyasetin dilini temiz, yapıcı üsluba dönüştürme, partimizin kimliğini daha da güçlendirme yönündeki çabaların bir parçası olarak kurulmuş bir siyaset okuludur. Eğitimlerimize, insanlık tarihinin başladığı, tarım ve hayvancılığın ilk adımlarının atıldığı, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da başlamaya karar verdik. İnanıyorum ki, bu adım hem siyaset akademimiz hem de cesurlar hareketimiz açısından hayırlı bir ilk adım olacak” diye konuştu.

 

İYİ PARTİ‘NİN HER VEKİLİ URFA’NIN VEKİLİ’

Şanlıurfa’da İYİ Partili Milletvekili çıkaramadıklarına ancak İYİ Partili tüm vekilleri Urfa için de çalışacağını söyleyen Sezgin, “Maalesef Urfa’dan vekil çıkartamadık. Ama şuna yürekten inanıyorum, İYİ Parti’nin her bir vekili aynı zamanda Urfa’nın, sizlerin vekili. Buna hiç şüpheniz olmasın. Ekonomik krizi, çiftçilerimiz sorunlarını, dar gelirlilerin sıkıntılarını, dış politika meselelerini, FETÖ’nün siyasi ayağını, başından beri yanlış Suriye politikasını hep biz gündeme getirdik” sözlerine yer verdi.

‘İKTİDARIN BU KONUDAKİ SİCİLİ BOZUK’

Türkiye’nin Rusya ile imzaladığı İdlib’de ateşkes antlaşmasına da değinen Sezgin, “Ateşkesle büyük bir felaketten dönüldü. Ama İdlib’de yapılan vahim hatalar, işlenen gaflet büyük acılar yol açtı. Şehitlerimizi rahmet anıyorum. Ama madem böyle bir sonuca razı gösterecektik, niye o şehitleri verdik diye yanıyorum. İmzalanan ateşkes kırılgandır. Temennimiz kalıcı olmasıdır. İnşallah öyle de olur. Ama iktidarın bu konudaki sicili bozuk. Anlatılan kahramanlık masallarına bakmayın, dış politikamız bir gün Rusya’nın, ertesi gün ABD’nin dümen suyunda savruluyor” dedi.


‘ÇİFTÇİMİZİN HAK ETTİĞİ  KURUŞA DEDAŞ EL KOYUYOR’

Şalnıurfa’daki sorunların farkında olduklarını kaydeden Sezgin, “AK Parti iktidara geldiği günden bu yana tarımsal üretim 6 kat büyürken , üreticin ve çiftçinin maliyetleri, bir başka deyişle borçları 45 kart arttı. Özellikle Urfalı çiftçi kardeşlerimizin borçları nedeniyle DEDAŞ ile yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz. Çiftçimizin hak ettiği 3 kuruş desteğe DEDAŞ tarafından el konuluyor olması akıl alır gibi değil. Uyuşturucu kullanımındaki artıştan tüm şehirlerimiz gibi Urfa da muzdarip. Sorunlar saymakla bitmez. Şehit hastanelerinden şikayetler gün geçtikçe artmaktadır. Bizim amacımız sorunları değil, çözümleri konuşmak. Şanlıurfamıza verdiğimiz değer ve önem sadece lafta kalmayacak” açıklamasında bulundu.

Sezgin, son olarak Şanlıurfalı Cem Karakeçili’yi Siyaset Akademisi Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiklerini açıkladı. Program, Sezgin’in Karakeçili’ye rozet takması ile sona erdi.

BİHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.