Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Şanlıurfa’da ‘Eğitimde Yapay Zeka’ eğitimi verildi

Türkiye’nin ilk ‘Eğitimde Yapay Zeka’ konulu öğretmen eğitimi Urfa STEM ve Bilim Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
08.03.2020
507
A+
A-

Şanlıurfa’da yapay zeka eğitimi verildi. ‘Eğitimde Yapay Zeka’ konulu öğretmen eğitimi Urfa STEM ve Bilim Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Urfa STEM ve Bilim Merkezi Koordinatörü Halil İbrahim Çetin, konuyla ilgili açıklamasında, “Ülkemizin robotik ve kodlama alanında diğer ülkelerle yarışa girmesi, bu alanlardaki eğitimlerle gençlerimizi eğitmesi ve farkındalık oluşturması günümüz eğitim sisteminin en olumlu yapılarındandır. Bizler eğitime gelen gençlerimizi geleceğin bilim adamları olarak görmekteyiz ve her alanda bilgi sahibi gelişen teknolojileri takip eden bir teknoloji okuryazarı olarak yetişmeleri için uğraş vermekteyiz.” dedi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen ilgili öğretmenler, eğitim sonrasında MEB ve Harran Üniversitesi onaylı sertifikalarını aldı. “Artificial Intelligence Education for Children” başlıklı AB  projesinde öğretmenlerin okullarda kullanabileceği yapay zeka etkinlikleri ve deneysel çalışmalara yer verilerek hazırlanan eğitim planlarını uygulayan öğretmenler okullarında bu eğitimi uygulayacaklar.

Eğitimde Urfa STEM ve Bilim Merkezi STEM Eğitmeni Abdurrahim Sargın tarafından hazırlanan kitap ile eğitim içeriğini etkili bir şekilde kullanan öğretmenler, eğitimlerinde yapay zekayı nasıl kullanacaklarına dair örnekleri gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dr. Ahmet Göçen, yapılan eğitimle ilgili olarak “Milli Eğitim Bakanlığı (YEĞİTEK), Harran Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Genç STEM Derneği ve yurtdışından İngiltere, İrlandalı konsorsiyumlar ortaklığında hazırlanan Türkiye’nin ilk ‘Eğitimde Yapay Zeka’ konulu öğretmen eğitimine katılan ve pilot eğitimi alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ülkemiz için bu ve buna benzer yeni gelişen teknolojileri içeren eğitimlerin artması hem öğretmenlerimizin gelişimleri için olumlu bir adım olacaktır hem de öğrencilerimiz dünya genelinde kullanılan bütün teknolojileri tanımış olacaklardır” dedi.

Öte yandan Türkiye’nin ilk çocuklar için yapay zeka eğitimi kitabı da eğitimde Urfa STEM ve Bilim Merkezi eğitimcilerinden Abdurrahim Sargın tarafından oluşturulup eğitimde kullanıldı.

BİHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.