Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Normalleşme Planı

REKLAM ALANI
04.05.2020
592
A+
A-

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Normalleşme Planı

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan son kararlar ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, hazırlanan ‘Normalleşme Planı’nın detaylarını duyurdu.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Normalleşme Planı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Tarabya’daki Huber Köşkü’nde 6. kez video konferansla gerçekleşen kabine toplantısı sona erdi.

Güncel Haberler

Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları: 

Salgınla mücadelede önemli bir noktaya geldik. Yeni hasta sayımız artık binli rakamlarla ifade edilir hale geldi. İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor.

Hastalığın tespiti ve tedavisi konusunda kendi özgün modellerimizi uygulama koyduk bu sayede düşük ölüm oranı ve vaka sayısının artışının önüne geçtik.

Salgını ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren tüm adımları kararlı bir şekilde aldık. Okullardaki eğitim öğretimleri vakitlice erteledik. İbadetlerin camiilerde toplu şekilde yapılması yerine evlerde ifa edilmesini yaptık.

Covid-19 salgınında önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Türkiye, salgınla mücadelesini 4 ana hedef noktasında yürütmüştür. Bunlar fiziki temas, sağlık malzemeleri, temel ihtiyaçların aksamaması ile kamu düzeninin devam etmesidir.

Başlattığımız ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasında toplam 1 milyar 910 milyon lira toplandı.

Doktoruyla, hemşiresiyle, tüm sağlık çalışanlarımızın gayretleri neticesinde hastanelerimizde vicdanları kanatan hiçbir görüntü yaşanmadı.

Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her şey eskisi gibi tam manasıyla olmayacak.

Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde hafta sonları ve resmi tatillerde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlandırmasının da salgınla mücadeleye büyük faydasının olduğunu biliyoruz.

Aziz milletim; sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesiyle ilgili düzenlemeleri genel olarak Mayıs Haziran Temmuz aylarına yayarak yapıyoruz.

İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz.

İŞTE NORMALLEŞME PLANI

65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı olan günlerin birinde 4 saatliğine sokağa çıkmaya müsaade ediyoruz. İlk uygulama 10 Mayıs Pazar günü olacak. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs’ta, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs’ta 11:00-15:00 arasında yürüme mesafesi sınırıyla dışarı çıkabilecek.

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’da seyahat kısıtlaması bu geceden itibaren sona erecek. Diğer büyük şehirler ve Zonguldak’taki yasak 15 gün uzatıldı.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

Alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacaktır.

5 Mayıs’ta taksilerde tek-çift plaka uygulaması sona eriyor.

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 – 28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır.

Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler.

Cerrahi maske ve bez maske satışına izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirlenecek.

Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran’da sona erecek.

Gelişmeler ve ihtiyaca göre bazı tarihlerin öne alınması bazılarının geriye bırakılması mümkündür. Salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurabiliriz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.