Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Vekil Sürücü, Siverek’teki olayı TBMM’ye taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Siverek ilçesinde öldürülen Sidar Uygurlar’ın ölümüne ilişkin hazırladığı soru önergelerini TBMM’ye sundu.

REKLAM ALANI
29.05.2020
398
A+
A-

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz Mart ayında aracını solladığı gerekçesiyle Sidar Uygurlar’ı öldüren katil zanlısı yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen yakalanamadı. 

İddiaya göre, 12 Mart günü akşam saatlerinde, Y.G (50) adlı şahıs, aracını solladığı gerekçesi ile 23 yaşındaki Sidar Uygurlar'ın aracını durdurdu. Sidar Uygurlar’ın özür dilemesine rağmen “sen kimsin ki beni sollarsın” diyen Y.G, önce Uygurlar'ı darp etti ve ardından onu silahıyla başından vurdu. Sidar Uygurlar olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı Y.G. kayıplara karıştı.

Yaşanan olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen katillerin adaletin sağlanmadığını iddia eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, TBMM'ye soru önergesi sundu.

Hazırladığı önergenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmasını isteyen Sürücü, şu ifadelere yer verdi:

"Sidar Uygurlar, iki arkadaşıyla birlikte 12 Mart’ta arabayla Siverek Seyfioğlu Caddesi’nden geçerken başka bir arabayı solluyor. Sidar Uygurlar ve arkadaşları yola devam ediyor ancak diğer araçtaki Yılmaz Geyik takibini sürdürüyor. Seyfioğlu Caddesi’nde tenha bir yer bulunca aracını Sidar Uygurlar’ın kullandığı aracın önüne kırıyor. Aracının içinden silahla çıkıyor, Sidar Uygurlar‘a ‘Sen kimsin ki beni solluyorsun, havan kime!’ diyerek saldırmaya başlıyor. Yılmaz Geyik önce silahın kabzasıyla saldırıyor daha sonra araç içindeki Sidar Uygurlar’ın kafasına bir el ateş ediyor. Sidar Uygurlar’ı vurduktan sonra diğerlerine de silah doğrultuyor ancak silah tutukluk yaptığı için ateşlenmiyor. Bunun üzerine saldırıya uğrayan kişilerden biri hemen araçtan uzaklaşırken, diğeri de saldırganın elinden kurtularak koşmaya başlıyor. Ayrıca olaydan beş gün sonra saldırganın aracı ağabey Sinan Uygurlar tarafında bulunup, polislere haber veriliyor. Sidar Uygurlar’ın ailesinin adalet arayışı devam ederken yine sosyal medyaya ve basına yansıyan görüntü ve ifadelere göre Yılmaz Geyik Siverek’te bulunan ev ve iş yerlerine sık sık uğramaktadır. Yılmaz Geyik’in kaldığı ev ihbar ediliyor ve olay yerine gelen jandarmaya ateş açılıyor fakat jandarmaya ateş açanlar hakkında herhangi bir işlem dahi yapılmadığı, Yılmaz Geyik’in ise o anlarda tekrar kaçtığı aktarılıyor. Üstelik soruşturma savcısının Sidar Uygurlar’ın ailesine ‘Her kurumda olduğı gibi emniyette de çürük elmaların olması doğal.’ ifadesi kullanıldığı idda edilmektedir. Sidar Uygurlar’ın ailesinin defalarca yetkililere başvurmasına rağmen ivedilikle hareket edilmemesi kolluk güçlerinin görev bilinci noktasında ciddi eksiklikler yaşadığı gözlemlenmektedir.

Bu bağlamda;

1- Sidar Uygurlar cinayetinde bugüne kadar Yılmaz Geyik adlı şahsın ifadesi neden alınamamıştır?
2- Mobeselerin olduğu Siverek’te plakası bilinen bir aracın beş gün boyunca polislerce bulunmamış olması ve maktulün abisi tarafından bulunması normal midir?
3- Yılmaz Geyik’in bulunduğu ev ve iş yeri anlık olarak ihbar edilmesine rağmen kolluk kuvvetleri neden saatler sonra gelmiştir? İhmallerle ilişkili olarak gerekli kişilere soruşturma başlatacak mısınız?"

BİHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.