Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Sağlık Bakanı Koca Şanlıurfa’da

Sağlık Bakanı Koca Şanlıurfa’da
REKLAM ALANI
23.12.2021
427
A+
A-

Şanlıurfalılara müjde veren Sağlık Bakanı Dr. Fahkettin Koca, Şanlıurfa’ya 60 hekim atandığını ve yeni yılda göreve başlayacaklarını, 560 sağlık personeli atanacağını ve 59 yeni sağlık yatırımının planlandığını söyledi.

Bölgedeki sağlık yatırımları, sağlık hizmetleri ve teknolojilerini esas alan bir ziyaret amacıyla Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Abdullah Erin ve il protokolü tarafından GAP Havalimanında karşılandı.

Karşılamanın ardından valiliği ziyaret eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Abdullah Erin tarafından makamda ağırlandı.

İlin genel durum hakkında burada Vali Erin’den kısa bir brifing alan Bakan Koca, valilik ziyareti sonunda basın mensuplarına konuştu.

Konuşmasına, COVID-19 pandemisindeki son durumu değerlendirerek başlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşılama çalışmaları ve kısıtlamalar sayesinde salgının önemli oranda hayattan çıktığını, salgının yeni merkezinin Avrupa olduğunu söyledi.

Avrupa’da artış olduktan 3-4 hafta sonra ülkemizde de bu durumun görülebildiğini ancak bugüne kadar önemli bir artış gözlenmediğini, kontrollü seyrin devam ettiğini ifade ederek, “Bugün en çok konuşulan konu, Omikron varyantı. Yakın zamanda dünya genelinde Omikron’un baskın varyant olmasını bekliyoruz. Gelen ön bilgiler, bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel korunma tedbirlerine daha dikkatli şekilde devam etmeliyiz.” dedi.

Son 1 ay içinde 60 yaş üzerindeki vatandaşların vakalar içindeki oranı yüzde 16 seviyesinde olmasına rağmen; vefatlar içindeki payının yüzde 87 olduğunu dile getiren Bakan Koca, 60 yaş üzeri vatandaşların aşı olmasının son derece kritik olduğunu, hangi aşı türünü yaptırmış olurlarsa olsunlar, hatırlatma dozu aşısını olmaları son derece önemli olduğunu söyledi.

İllerdeki sağlık hizmetlerinin yerinde değerlendirilmesi çalışmalarına bugün Şanlıurfa ile devam ettiklerini belirten Bakan Koca, pandemiden sonra en önemli gündem maddelerinin sağlık yatırımları olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’daki sağlık yatırımları hakkında da bilgiler veren Bakan Koca, şunları söyledi:

Şanlıurfa, barındırdığı iki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bir Tıp Fakültesi hastanesi ile sağlık eğitimi için şifa kaynaklığı yapmada tarihten gelen misyonunu sürdürüyor.

2002’de ilimizde 577 olan uzman, pratisyen ve diş hekimi sayısı, 2021’e geldiğimizde neredeyse 5 kat artışla 2.710’a yükseldi.

Bugün Şanlıurfa’ya 60 hekimin daha tayinini yaptığımız müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hekimlerimiz yılbaşından hemen sonra görevlerine başlayacaklar. Ayrıca biliyorsunuz 20 bin hekim dışı sağlık personeli alımımız var. Bu toplam içinde, 560 sağlık personelimiz Şanlıurfa’ya atanacak. Bugün bir diğer önemli gündem maddemiz sağlık yatırımları. Bugüne kadar inşa edilenlere ilaveten Şanlıurfa’mıza 59 yeni sağlık yatırımı planlaması daha yapıyoruz.

Genel bütçe kaynaklarıyla yaptığımız şehir hastanemizi, 2023 yılında tamamlayacağımızı bugün huzurlarınızda açıklamak istiyorum. Şanlıurfa Şehir Hastanemiz 1.700 yatağı ile hem ilimizin hem de bölgenin tüm sağlık ihtiyacını karşılayacak.

Ayrıca 2022 yılında Mehmet Akif Eğitim Araştırma Hastanemizin Haliliye ek binasının yanına 150 yatak daha kazandıracağız. Eski Harran tıp fakültesi yerine 150 yataklı yeni yatırımımıza 2022’de başlayacağız. Haliliye ilçesinde Millet Bahçemizin karşısında çocuk hastanesi yapmayı planladık.

Şanlıurfa’nın aşılama konusunda diğer illerin gerisinde kaldığını hatırlatan Bakan Koca, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 80’inin aşısız ya da aşılama takvimini tamamlamamış kişilerden oluştuğunu hatırlattı.

Salgının ilk dönemlerinde Şanlıurfa çok zorlu günler geçirdiğini anımsatan Bakan Koca, “Şanlıurfa uzunca zaman hastalığın en çok yayıldığı illerimizden biri oldu. Büyük mücadeleler verdi. Bugün bu mücadeleyi aşı olma oranını yükseltmek için veriyor. En kötü günler geride kaldı. Yarın bugünden daha güzel ve sağlıklı olacak. Salgını yenebilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Salgınla mücadelemiz her bir vatandaşımızın katılımı ve desteği ile kazanılacaktır.” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa’daki hastaneleri ziyaret edecek olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de öğrencilerle buluşacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.