Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MEHMET GÜLÜM “OMİCRON” İÇİN UYARDI

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MEHMET GÜLÜM “OMİCRON” İÇİN UYARDI
REKLAM ALANI
14.01.2022
495
A+
A-

Aşılama çalışmalarının yoğun devam ettiği kentte, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların aşılanarak Kovid-19’a karşı bağışıklık kazanmaları için yoğun çaba gösteriyor. Kentteki birçok noktada kurulan stant ve istasyonlarda aşılama yapan ekipler, toplumsal bağışıklığa katkı sunmak için aşı hakkı tanımlanan vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM, İlimizde yoğun bir şekilde aşı çalışması var. Yapılan çalışmalar ile aşılamaların artmasıyla şehrimizde günlük kovid-19 vakalarında görebildiğimiz en düşük seviyeleri gördük. Yatan hastalara, servis hastalarına, entübe olan hastalara ciddi boyutta yansıyarak oldukça düşük seviyelerde vakalar vardı. Ancak ne yazık ki şehrimizde vakalar artmaya başladı. Bununda en önemli faktörü “Omicron” varyantının artık şehrimizde de görülüyor olmasıdır.

‘Omicron’  varyantının delta varyantından farkı, boğaz ağrısı ve nezle grip bulguları ile özellikle burun akıntısı gibi bulgularla seyretmesi, daha halim selim seyrediyor. Vakalarımızın önemli bir kısmı 50 yaş altındadır. Genç sayılabilecek kuşakları etkiliyor, kronik hastalığı olanlarda ciddi ağır seyredebiliyor ve şuana kadar yapılan çalışmalar Sinovac aşısı, BioNTech aşışı ve  Turkovac aşısı bu varyantta ciddi boyutta etkili olduğunu gözlemledik.

‘Omicron’ varyantından şüphelendiğimiz vakaları laboratuvarımıza gönderip orada teyitlerini almaya çalışıyoruz. Bu noktada çalışmalarımız için özel ekip oluşturduk ancak özellikle son hafta içinde tüm Türkiye çapında vakalarda maalesef artış ortaya çıktı. En son dün 75.564 civarında vaka açıklandı ve Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat arttı. Fakat salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların çok daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. İl olarak baktığımızda maalesef bizde de vaka sayısında hareketlenme ortaya çıktı. 25-31 Aralık’ı kapsayan illere göre haftalık vaka sayısında Şanlıurfa 100 bin kişide görülen vaka sayısı10.73 dür. Aşılama olarak ta yüzde 60. 7 ile turuncu kategorideyiz.

Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM, Buradan 12 Ocak 2022 itibari ile Bilim kurulumuzun Toplantı kararlarını hatırlatmak isterim;

Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir.

İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.

Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır.

İlimizde korona virüse karşı aşılama oranlarını artırmak ve yeni varyant ‘Omicron’un yayılımını önlemek için sağlık ekiplerimiz yoğun çaba içerisindeler. Sağlık çalışanları olarak yılmadan salgınla mücadeleye devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz maske, mesafe ve kişisel hijyen kurallarına mutlak suretle dikkat etmeleri. Bunun yanı sıra özellikle hatırlatma doz aşılarını yaptırsınlar. Çünkü ‘Omicron’  ile birlikte Koronavirüs yeni pik yapacak ve biz Aşısızların pikini yaşayacağız. Artık bu hastalık ‘Omicron’ la birlikte aşısızların pandemisi olacaktır. İl genelinde gerek aile hekimlerimiz gerek kurmuş olduğumuz stantlarımız ve Hastanelerimize gidip aşılarını olabilirler. Aşı olmaya gidemeyen vatandaşlarımız bizlere ulaştıkları takdirde gidip aşılarını evlerinde yapıyoruz dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.