Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ŞUTSO VE WFP İŞ BİRLİĞİYLE AYAKKABI İMALATI EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

ŞUTSO VE WFP İŞ BİRLİĞİYLE AYAKKABI İMALATI EĞİTİMİ DÜZENLENECEK
REKLAM ALANI
16.10.2022
251
A+
A-

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) arasında Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı (SES) kapsamında sektörel istihdamı desteklemek ve yetkin iş gücü yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Ayakkabı İmalatı Eğitimi protokolü imzalandı.

Protokole imzayı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Parvathy Ramaswami, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek attı. 120’den fazla ülke ve bölgedeki çalışmalarıyla dünyanın en büyük insani yardım kuruluşu olan WFP’nin Türkiye genelinde 15 ilde hayata geçirdiği mesleki eğitim ve istihdam odaklı SES Programı’nın Şanlıurfa Lansmanı bugün ŞUTSO’da gerçekleşti.

ŞUTSO ve WFP iş birliği ile hayata geçen program aracılığıyla ayakkabı sektörünün nitelikli çalışan ihtiyacı karşılanırken, program katılımcıları da mesleki bilgilerle donatılacak. Program kapsamında ayakkabı sektöründe ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim alacak kursiyerlerin, eğitim sonunda özel sektör tarafından istihdamı da hedefleniyor.

Gerçekleştirilen Lansman Törenine; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Parvathy Ramaswami, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Eğitim Geliştirme Vakfı (ŞEGEV) Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Yazar, M.Celal Kaya ve M.Korkut Polat katıldı.

Protokol töreninde konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, “Projelerde sürdürülebilirlik çok önemli. Genç nüfus sayımız artıyor, onları sisteme entegre etmek adına bu projelerin devamının geleceğine inanıyorum. Yapılan çok güzel projeler var. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

WFP Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Parvathy Ramaswami de “WFP olarak dünyada acil yardım odaklı operasyonları yürütürken, Türkiye’de geçim kaynaklarının geliştirilmesi ve sürdürülebilmesine odaklandık. SES Programı’nın insan onuruna yakışır, sürdürebilir bir vizyonla ilerlemesini hedefliyoruz. Bu kapsamda ŞUTSO ile beraber on ay süreyle yürüteceğimiz projede ile de yüzde 50’si kadınlardan oluşacak program katılımcılarımızın istihdam olanaklarından faydalanmalarını hedefliyoruz” dedi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Bu program insanları meslek öğrenmeye yönlendirmesi bakımından oldukça önemli. İlimizde toplumsal huzuru sağlamak ilimizin gelişimine katkı sunmak için mesleki eğitimlere önem vermeliyiz. Çünkü birçok iş kolunda nitelikli eleman bulmak zorlaşıyor. Umuyoruz ki, bu tür eğitim programlarıyla kalifiye eleman problemi ortadan kalkacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.