Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Bakan Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son 24 saatte 117 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, koronavirüste ikinci dalganın olup-olmayacağı konusunda ise “Yeni dalga tedbirlere uymamızla alakalı” dedi.

REKLAM ALANI
23.04.2020
452
A+
A-

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında telekonferans yöntemiyle yapıldı.

Toplantıda koronavirüsle mücadelenin detayları ve yol haritası ele alınırken, Bakan Koca, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Son 24 saatteki vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca, 117 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 bin 83 vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Koca, toplam ölü sayısının 2 bin 376 kişi, bugün iyileşen kişi sayısının ise bin 559 olduğunu ifade etti.

Bakan Koca’nın açıkladığı veriler şu şekilde:

Bilinçli hareket etmekten taviz verilmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Koca’nın açıklamasının satır başları şu şekilde:

“Türkiye’de her üç yataktan sadece 1 tanesi dolu. Avrupa’da bütün yatakların dolu halde olduğunu düşünüldüğünde aradaki fark görülmüş olacaktır. Halen yüzde 30 dolulukla bu hizmeti sürdürüyoruz. Bu, tedavide ne kadar başarılı bir sonuç elde ettiğimizi göstermesi için son derece önemli. Pandemiye rağmen şu anda bile gerek servis, gerek yoğun bakım odalarımız pandemiden önceki kadar bile dolu değil.

Türkiye’nin yüzde 2,3 ile en düşük ölüm oranına sahip olan ülkelerden biri olduğunu görüyoruz. Bu bizim hastalığı belirtiler ilerllemeden kontrol altına aldığımızı kanıtlamaktadır. Bizim Çin’e benzer bir seyir izlediğimiz görülmektedir. Ölüm oranlarının stabilleştiğini bir tabloyu çok net görüyoruz. İlk 1-2 hafta içinde bizde de yükselişi görüyorsunuz, tedaviyi devreye soktuğumuzda ölüm oranlarının nasıl azaldığını gösteren bir tablo var önümüzde.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 8’i 60 yaşından küçük ve başka bir hastalığı olmayan kişilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi kademeli şekilde normalleşmemiş tedbirlere uygun hareket etmeniz sayesinde olacaktır. Bayram ve sonrasında kademeli olarak normalleşme sürecine geçebilmemiz tedbirlere uyma sıkılığına bağlıdır.

Tedbirlere sıkı sıkıya uymamız gerekiyor. Eğer bu anlamdaki tedbirlere uyarsak önümüzdeki takvimi daha rahat görebiliriz. Ramazan’ı bu kurallara uyma noktasında fırsata çevirebiliriz. Yeni dalga tedbirlere uymamızla alakalı. Ramazan’ın kendine has hareketini fırsata çevirerek tedbirlere uyma noktasında gayret içerisinde olmasını söylüyoruz. Takvim tedbirlere uymakla doğru orantılı. Bazı illerimizde daha farklı yaklaşımlar içinde olabiliriz. Bundan sonraki süreçte o bölgelerde vaka sayısının dağılımıyla doğru orantılı olarak belirlemiş olur.

Rakamların gizlendiği konusu Türkiye karşıtlığı üzerine kurgulanmış bir haber. Biz şeffaf bir şekilde tüm bilgilendirmeleri DSÖ’ye, DSÖ’nün istediği şekilde verdik ve hala vermeye devam ediyoruz.”

BİHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.