Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: file_get_contents(https://finans.haberler.com/doviz/): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 2

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, null given in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 8

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/urfamedya.com/public_html/wp-content/themes/echaber/lib/safirtema/currencydata.php on line 10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Vekil Özcan, Şanlıurfalıları normalleşme konusunda uyardı

REKLAM ALANI
13.06.2020
541
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, son günlerde kentte artan koronavirüs vakaları nedeniyle Şanlıurfalıları uyardı.
Normalleşme süreci kapsamında Şanlıurfa’da birçok işyerinin açılmasıyla birlikte, şehirlerarası giriş çıkış yasağı ve sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, yasakların kalkması ve normalleşmenin başlaması ile birlikte vatandaşları uyardı.

Günlük vaka artışı devam etmesi halinde daha katı kuralların gelebileceğini söyleyen Özcan, şunları sıraladı:

“1-)Dünyada etkisini sürdüren Covid-19’a karşı etkin mücadele sergileyen ülkemiz; sağlık altyapısının güçlülüğü, sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleri, milletimizin duyarlılığı ve Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizin kararlı çalışmaları salgını en aza indirdi.

2-) Hal böyle olunca kısa zamanda yayılan ama çok kısa zamanda da kontrol altına alınan covid-19 virüsünün etkinliği ülkemizde en aza indirilip, yeni normalleşme süreci devreye sokuldu.

3-) Büyükşehirlerimize giriş çıkış yasağı ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldı. Berber, kuaför, cafe, restorant, kıraatane, park gibi tüm alanlar yeniden hizmete girdi. Kurum ve kuruluşlar yeniden eski mesai düzenine döndü. Kısacası duran hayat yeniden eski hızlı akışına geçti.

4-) Normalleşme sürecini kısım kısım başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşlarımızdan ‘maske, temizlik ve sosyal mesafe’ konusunda özenli olmalarını ve bu 3 kurala riayet edilmesini istedi.

5-) Bu süre zarfında günlük virüs kapan vaka sayılarımız binli seviyenin altını görürken, iyileşen hasta sayımız her geçen gün artıyor, ölüm vakaları da en minimum seviyede sürüyor.

6-) Fakat son günlerde virüsün yeniden günlük vaka sayısı bin seviyesinin üzerine çıkması biraz moral bozucu oldu. Özellikle bugünlerde Şanlıurfa’mızda virüsün yayılma hızındaki artış bizleri tedirgin etti.

7-) Aziz hemşerilerimize bu vesile ile seslenmek istiyorum. Maskesiz dışarı çıkmayalım, Birbirimizi gönülde sevelim lakin birbirimizden en az 1 buçuk metre uzak olmaya gayret edelim. Ve temizliğimize özen gösterelim.

8-)Covid-19 süresindeki sağlığımız için alınan tedbirlerin yeniden uygulanmaması için bu 3 kurala herkesin riayet etmesini rica ediyorum. Eğer günlük vaka artışı devam ederse daha katı kurallar gelebilir. Bu virüs illetinden tamamen kurtulmamızın yolu kurallara uymaktan geçiyor.

9-)Sizlerin burnu kanasa bizleri derinden üzer. Lütfen zorunlu olmadıkça keyfi olarak dışarıda olmayalım, temas etmeyelim, maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım. İlimizde özelinde etkin bir çalışma sergileyen Pandemi Kurulunun açıklamalarına riayet edelim.”

GAP POSTASI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.